Aspö bandy historia

Bandys historia

Aspö IF är en ideellt arbetande idrottsförening med ca 500 medlemmar, varav 50 är aktiva seniorer och 100 är aktiva ungdoms spelare.

Aspö IF bildades i mars 1954. Man hade i början både bandy och fotboll på programmet. Så småningom tog bandyn över mer och mer och det är nu föreningens huvudsakliga aktivitet.

Andra aktiviteter är vår motions cykling för boende i närområdet runt sjön. Befolkningen deltar i cyklingen och träffas och fikar i vår klubbstuga.

Den huvudsakliga aktiviteten är numera bandy.

Vårt representationslag deltar i DIV II. Det är 3:e högsta serien i landet. Vårt B-lag spelar i DIV IV. Aspö IF tillhör numera Södermanlands Bandyförbund, för att innan ha tillhört Gästriklands Bandyförbund. Vårt representationslag har blivit Sörmländska mästare i 11 år i rad. Det är en bedrift som står sig mycket långt i Sverige.

När Aspö IF bildades fanns det 48 st bandyklubbar i Gästrikland, numera återfinns 1 st!

Våra ungdomslag deltar i sammandragningar runt om i Södermanland. Vi har 2 ungdomslag representerade i dessa sammandragningar.

Vi har även en Skridsko/Bandyskola för yngre barn. Den var ifjol besökt regelbundet av xx antal deltagare i barn från x-x år.

Föreningen har under 1990 – talet satsat mycket på ungdomar vilket är vårt huvudsyfte. Det har givit resultat i att vi har ökat vår ungdomsavdelning varje år de senaste 3 åren. Vi har också haft spelare med i Södermanlands landskapslag vid ett flertal tillfällen.

Aspö IF utsågs till Årets Förening 2000 i Katrineholms Kommun, detta för sitt ideella arbete inom sporten genom alla tider.

Aspö IF syns vida omkring. Vi syns i press, hörs i radio, syns på TV och syns på idrottsplatser runt om i Sverige.