P15 fick sina drömmar uppfyllda

Aspö bollklubb ligger vilande men det betyder inte att vi inte kan heja på andra bandy- och fotbollslag runt om i Sverige och Europa.

Bandy

Under VM som gick av stapeln i början på 2018 fick P15 landslaget i bandy sina drömmar uppfyllda när de tog VM- silver i finalen mot Ryssland. Finalen tog plats i Söderhamn och den enda förlusten som de haft i gruppspelet var mot Ryssland som de nu hoppades få revansch mot. Men även om de inte lyckades besegra Ryssarna i finalen så var lyckotårarna många när de fick ett silver. Nästa säsong startar landslaget med en ny tränare, Pär Gustavsson, som själv har varit med om att vinna ett VM-guld. Vi väntar med spänning för att se hur långt han kan ta laget i nästkommande VM. I väntan på nästa match för P15 landslaget kan vi se på seniorernas matcher. Nu spelas både elitserien och allsvenskan i bandy så det finns flera matcher att se fram emot under senhösten och vintern.

Fotboll

När det gäller fotboll så börjar den säsongen gå mot sitt slut snart i Sverige då vintern knackar på. Det är dock inte över än utan vi har fortfarande finaler i bland annat Allsvenskan och Superettan att se fram emot. I skrivande stund är det AIK som ligger högst upp på poänglistan i Allsvenskan och Helsingborgs IF i motsvarande tabell för Superettan. Det är dock fortfarande ett par matcher kvar så mycket kan hända.

Fotbollsresor

Trots att det här hemma börjar kännas kallt ute så fortsätter fotbollen att spelas runt om i Europa. Det finns flera toppmatcher att åka till i höst och vinter. Premierleague kör för fullt i England, i Spanien kan man se La Liga, i Tyskland är det Bundesliga och även Champions League spelas. Det finns därmed många chanser till att åka på fotbollsresor nästintill hela året om.